EDERSON, golman Manchester Cityja je u 68. minuti derbija kod Tottenhama, ključne utakmice u borbi njegove momčadi za naslov, dobio naredbu od trenera Pepa Guardiole da napusti igru. Menadžer Cityja tako je odlučio jer je Ederson prethodno dobio nezgodan udarac u sudaru sa suparnikom Romerom.

No, brazilski golman prvaka Engleske poludio je na svog trenera zbog odluke da ga zamijeni Stefanom Ortegom. Kada je izašao s terena odbijao je Guardiolino objašnjenje zašto ga je izvadio i pokušaje da ga zaustavi rukama te ga praktično izgurao.

Ederson se nije zaustavio na tome. Zatim je bijes iskalio na prijenosnom frižideru, koji je šutnuo, nakon čega je bacio majice. Nakon što je smirio bijes, kamera ga je ulovila kako frustraciju izražava plakanjem na klupi.

Ovo je Edersonu bila čak četvrta utakmica ove sezone da je morao biti zamijenjen zbog ozljeda, ali ovo mu je posebno teško palo jer se radilo o ključnoj utakmici za naslov, jedno kolo prije kraja i pri vodstvu Cityja od 1:0. Kao i u svim dosadašnjima, tako je i na ovoj Ortega sjajno zamijenio prvog golmana. Odlično je obranio dvije velike prilike Tottenhama, među kojima se ističe ona Sonova pet minuta prije kraja. Tako je spasio Cityju pet minuta kasnije potvrđenu pobjedu 2:0, najvjerojatnije vrijednu obrane naslova.