Građane Bosne i Hercegovine potresla je informacija koja je stigla u petak, 12. aprila, nakon što je pronađeno tijelo u Sarajevu na Bentbaši, u rijeci Miljacki. MUP Kantona Sarajevo je odmah reagirao na ovu tužnu vijest.

Iz policije su saopćili da je 11. aprila, nešto prije ponoći, PU Stari Grad zaprimila prijavu da je u koritu rijeke Miljacke na području Bentbaše uočeno tijelo.

Patrola koja je izašla na teren potvrdila je navode iz prijave. U 01:30, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju, tijelo djeteta od 3 godine.

Ljekari su na mjestu događaja konstatovali smrt obje osobe. Prema informacijama koje su bile dostupne, na tijelima nema vidljivih povreda, saopćili su iz policije.

Kasnije je objavljeno da je iz Miljacke izvučeno tijelo Amile Šehović iz Fojnice i njenog trogodišnjeg sina.

Prijatelji Amile Šehović izražavaju nevjericu i šok na društvenim mrežama dok se opraštaju od nje. Samra Ćosović je objavila Amilin status objavljen dan prije tragedije, u kojem je velikim slovima ispisala “Halalite mi”. Na ovaj vapaj za pomoć, nažalost, niko nije ozbiljno odreagovao.

Samra je uz ovaj Amilin status napisala:

“Halali ti nama draga Amila Šehović što nismo prepoznale i čule tvoj vapaj! Žene drage, izlaza ima iz svake situacije, tanka je nit koja nas razdvaja od života i smrti znam ja to vrlo dobro! Ali ima načina vjerujte mi. Pričajte o svojim problemima nije sramota! Svi iskušenja imamo i to nije sramota!”

Podsjetimo, u Vukeljićima kod Busovače danas je klanjana dženaza Amili Šehović, majki koja je sa svojim sinom Salihom pronađena u rijeci u Sarajevu.

Dženaza je klanjana Amili, dok je njenom sinu Salihu dženaza klanjana u odsustvu, što je bila želja njegovog dajdže.

(senzacija.ba)