Nacionalni demokratski institut u BiH (NDI BiH) u sklopu svog programa vezanog za predstojeće izbore, u toku septembra organizirao je niz debatnih skupova naziva “Imate riječ!”, a jedan takav održao se i u Bihaću 25.09.2018. godine u hotelu Park.

Cilj skupa jeste omogućiti bolju komunikaciju svih aktera političkog procesa u predizbornom periodu, a riječ je bila o gorućim temama našeg društva, poput prevencije odlaska mladih iz države, borbe protiv korupcije, migrantske krize, ali i ekonomske politike stranaka.

Forum je moderirao novinar i urednik Hayat TV-a, Tomislav Đurić, a na pitanja su odgovarali predstavnici stranaka: Nisvet Jusić (NB), Halil Bajramović (Narod i pravda), Vildana Alibabić (Naša stranka), Senahid Nuhanović (DF) i Sabina Dervišević (SBiH).

Halil Bajramović ispred stranke Narod i pravda, posebno se osvrnuo na ulogu korupcije u privredi našeg društva rekavši kako je osnovni način da se privreda pokrene s mrtve tačke upravo suzbijanje korupcije u našim vladama, te da se privrednik  u današnje vrijeme ne može baviti privredom ako nije u službi neke koruptivne linije, a u Ministarstvima privrede takve su odavno stvorene.

Skup je bio otvorenog tipa. Građani su imali priliku postavljati pitanja na koja žele dobiti odgovor, a sugovornici su mogli replicirati na stavove i izjave drugih govornika.

Više možete pogledati na video linku ispod: