Bivši premijer Unsko-sanskog kantona te bivši gradonačelnik Bihaća i visokopozicionirani kadar SDP-a Hamdija Lipovača učlanio se u Stranku za BiH, objavio je portal “Klix.ba”.

Ta informacija potvrđena je sinoć na svečanoj sjednici stranke povodom 26. godišnjice osnivanja. Lipovača je odmah imenovan za povjerenika Stranke za BiH u Unsko-sanskom kantonu.

Evidentno je da lider stranke Efendić traži načina da bude prisutan širom države te zbog toga poseže za nekim starim kadrovima, poput Lipovače.

Lipovača je itekako poznata politička figura u državi, naročito kroz djelovanje u SDP-u, a za njega su se vezale i brojne pravosudne afere. Za neke je oslobođen, a za neke osuđen, objavio je portal “Klix.ba”.

Podsjetimo Lipovača je na izborima 2018. imao i jednu kratku epizodu gdje se dovodio u vezu sa SBB-om. Sada je političku sreću odlučio potražiti u novoj stranci.

Hamdija Lipovača se oglasio i na svome profilu na Facebooku:

Postovani prijatelji i javnosti,
Kao sto ste mogli procitati iz medija, jucer me je Predsjednistvo Stranke za BiH imenovalo za svog povjerenika za Unsko-sanski kanton. Znam da ce mnogi biti iznenadjeni, nekima ce biti drago, nekima nece. Kao i sve u zivotu.

Prvo da kazem da, kad je moj SDP u pitanju, da mu zelim svaki procvat i uspjeh i uvijek ce biti “moj SDP”. Na zalost i pored poziva i obecanja, nije bilo iskrene zelje i volje drugova da budem dio te kuce. Toliko o tome.

Predsjednik Semir Efendić me je pozvao i pitao da li bih pomogao da vratimo pricu o Drzavi na prvo mjesto. Danas je rijetko ko zadovoljan, bez obzira iz kojeg naroda dolazi. Smatram da mogu pomoci da svi nadjemo zajednicki pristup o BiH, koja jeste i mora biti svih nas. ja znam da je to moguce. Da zadovoljni budu Bosnjaci i Srbi i Hrvati i svi zitelji.

Dok se u prvi plan guraju teme rata, podjela, blokada i svadja, litra ulja je 5,60 KM, kila mesa i do 30 KM. A glad i neimastina tek slijedi.

Gospodin Efendic, kao mlad i uspjesan covjek i nacelnik Opcine Novi Grad Sarajevo mi je dao energiju da pokusamo. Zajedno.

Sto se tice uvreda, botova, znanih i neznanih laznih profila, Ramazan je, halalim vam.

Pozivam sve Krajisnike, clanove SBiH, njihove porodice, moje prijatelje, ljude koji se zele angazovati da pomognu i meni i SBiH u radu, da mi se slobodno jave. Bez obzira sta ko govorio, sva tri naroda i ostali gradjani mogu i moraju napraviti BiH po mjeri svih nas. Znam.

(Klix.ba / Facebook profil H.L.)