SINOĆ je oko 19:30 u Kaštel Štafiliću došlo do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca. Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira. Obojica su prebačena u splitsku bolnicu.

Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, kažu iz policije. Prema neslužbenim informacijama, do napada je došlo zbog svađe oko parkinga.

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka

Incident se dogodio oko 19.30 u Kaštel Štafiliću kada je J.K. prvo propucao pripadnika HGSS-a, a kada je on od zadobivenih ozljeda pao na pod, prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći.

U tom trenutku je s dvije sjekire do njih dotrčao napadač koji je pomagača s leđa udario sjekirom po glavi. Muškarac koji je dobio sjekirom po glavi uspio je na trenutak svladati napadača. Ubrzo su mu u pomoć priskočili Kaštelani koji su napadača nakon nekog vremena uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije.

Ubrzo nakon incidenta pojavila se videosnimka dijela napada na kojoj se vidi da je pripadnik HGSS-a ozlijeđen i na podu dok mu prilazi čovjek koji mu želi pomoći. U sljedećem trenutku slijedi napad sjekirom na pomagača, a napadač viče: “Šta je, pi*ko” i “Ubit ću te jednog dana”. Potom u pomoć dotrčavaju još dva muškarca koji pokušavaju obuzdati napadača. Ruše ga na tlo. Cijelo vrijeme se čuju vriskovi i jauci. Propucani muškarac pada na tlo dok muškarac koji je napadnut sjekirom i dalje stoji na nogama. Napadač ostaje ležati okružen ljudima koji su ga svladali.

HGSS-ovac se bori za život

Iz splitske bolnice su za Index otkrili najnovije informacije o stanju napadnutih. Propucani čovjek je HGSS-ovac.

“U OHBP KBC-a Split sinoć su zaprimljene tri osobe.

Pacijent (1978.) zadobio je tri prostrjelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Hitno je operiran te smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija, no s obzirom da ima ozljede više organskih sustava, i dalje je u životnoj opasnosti.

Drugi pacijent (1975.) imao je otvorenu ranu u području glave i frakturu lubanje. Nakon obrade hospitaliziran je u Jedinici intenzivnog liječenja Zavoda za neurokirurgiju. Stabilno je i izvan životne opasnosti.

Treći pacijent, napadač (1966.) ima prijelom nosne kosti i konvulziju pluća. Nakon liječničke obrade nije bilo indikacija da ga se zadrži na liječenju”, rekli su iz bolnice.

Opet se oglasila policija

Jutros se opet oglasila i policija.

“U odnosu na događaj od sinoć u Kaštel Štafiliću izvješćujemo Vas kako je pružena liječnička pomoć dvojici muškaraca i to 46-godišnjak i 49-godišnjak, a prema informacijama iz bolnice zadobili su teške tjelesne ozljede i zadržani su na bolničkom liječenju.

Uhićenom muškarcu je također pružena liječničku pomoć te mu je utvrđene teška tjelesna ozljeda nosa, otpušten je iz bolnice i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu”, objavili su.

Napadač, kako pišu mediji, već ima dosje. Prije 21 godinu je izbo mladića koji mu je navodno urinirao pored kuće. Ispitan je i pušten na slobodu, a prilikom pretrage kuće mu je nađeno oružje.

Pogledaj VIDEO klikom ovdje!

(index.hr)