Prema riječima Huseina Kličića predsjednika Crvenog križa USK-a, upravo u okviru redovnih budžetskih sredstava koja su odobrena Crvenom križu, već drugi put u ovoj godini prosljeđuju se, u ovoj aktivnosti paketi za stotinu porodica, paketi koji sadržavaju jedan broj važnijih prehrambenih artikala te deset kiograma brašna za svaku porodicu.

Sve pakete će distribuirati putem lokalnih organizacija Crvenog križa koje će do krajnjih korisnika to dostaviti ovih dana sve do Kurban – bajrama…

Crveni križ Unsko-sanskog kantona osigurao je povodom predstojećeg Kurban-bajrama stotinu paketa prehrambenih artikala koji će ovih dana biti podijeljeni istom broju socijalno ugroženih porodica u općinama i gradovima kantona. Iz centralnog skladišta kantonalnog Crvenog križa u Bihaću, paketi su distribuirani lokalnim organizacijama Crvenog križa iz koji će biti isporučeni najsiromašnijim građanima.

Vlada Kantona je ove godine Crvenom križu za četiri podjele humanitarnih paketa iz budžeta osigurala 20.000 KM, a vrijednost prehrambenih artikala koji će biti podijeljeni u ovoj akciji je 5.000 KM.

Crveni križ, osim ovoga, posredstvom Međunarodne federacije Crvenog križa i uz pomoć svojih partnera-donatora realizira i zimske programe pomoći nastojeći tako najranjivijim kategorijama našeg društva uvijek biti od pomoći.

(rtvusk.ba)