Četiri glumice, vatrena Kolumbijka Sofia Vergara, plavooka Britanka Elizabeth Hurley, zanosna Oskarovka Halle Berry i raskošna Donna D’Errico, uspješno ”izbjegavaju” starenje, a na vitkoj liniji im mogu pozavidjeti i upola mlađe dame.

– Za dobar dio mog izgleda, osim prehrane i treniranja, zaslužni su i savršeni geni – otkrila je tajnu Vergara.

Najmlađa od ove četiri glumice, Vergara je nedavno zakoračila u šestu deceniju. Dvodijelne kupaće više ne nosi, nego prednost daje jednodijelnim s dubokim i visokim prorezima. U leopard printu osjeća se poput prave mačke, a iako je mnogi žele kraj sebe, Sofia ostaje vjerna seksi striperu Joeu Manganiellu.

Najstarijoj dami, Elizabeth, od početka karijere zavide na vitkoj liniji. U zadnje vrijeme od glume slabije živi pa se ”bacila” na proizvodnju kupaćih kostima. Neonsko plavi joj je najdraži jer savršeno odgovara njenim očima.

Bujnom smeđom kosom, raskošnim dekolteom i savršeno isklesanim tijelom Britanka mami uzdahe.

– Nikad nisam na dijeti, ali pazim koje namirnice kupujem. Prednost uvijek dajem organsko proizvedenoj hrani, provjerenim poljoprivrednicima ili onoj s vlastite engleske farme. Izbjegavam hljeb, tjesteninu i sir, a pijem puno vode – kaže Hurley.

Seksi Halle očarava svakom prilikom. Oskarovka doslovno skače od sreće, a kako i neće… Ponovno je zaljubljena, napokon u sretnoj vezi s muzičarom Van Hantom, a na glumačkom polju joj ide sve bolje. Bivša Miss Amerike ne krije koliko joj je važno imati zdravo i vitko tijelo.

– To je sve naporni rad. Godinama vježbam s ličnim trenerom, ali i pazim na prehranu. Nikad ne brojim kalorije koje unosim, ali jedem puno proteina, masnoće mi zamjenjuju ugljikohidrate, a zdrave grickalice uvijek su dobrodošle – kaže Berry.

Dami iz ”Spasilačke službe” figura se iz 90-ih nije nimalo promijenila. Donna poručuje svima da može raditi ”sve što poželi”.

(avaz.ba)