Bihaćko javno preduzeće Vodovod Bihać nastavlja sa infrastrukturnim projektim izgradnje nove vodovodne i kanalizacione mreže i nabavke novih mašina koje će olakšati rad uposlenika prilikom sanacije vodovodne mreže. Tako je u bihaćkoj mjesnoj zajednici Jezero-Privilica završeno postavljanje preko 700 metara kanalizacione mreže za oborinske i fekalne vode u naselju Privilički prsten čime je rješen dugogodišnji problem sa sakupljanjem oborinskih voda. Radove u Jezero-Privilici danas je sa direktorom Vodovoda Rasimom Derviševićem i izvršnim direktorom Adnanom Alagićem obišao i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević.

„ Ostaje nam još rješavanje asfalta u ovom naselju koje smo rješili sa kanalizacijom u okviru projekta KFW i to će uskoro biti rješeno i zaista moram istaći da je menadžment JP Vodovod pokazao spremnost da u svakom trenutku bude uz gradsku upravu Bihaća i tome svjedoči preko 600.000 KM urađenog posla za grad Bihać.

Infrastrukturni projekti JP Vodovod Bihac (1)

Pored infrastrukturnog projekta u Jezero-Privilici menadžmet JP Vodovod Bihać nabavilo je i novu mašinu za reciklažu asfalta vrijednu 20.000 KM koja će biti na raspolaganju radnicima Vodovoda prilikom sanacije radova na bihaćkim ulicama. Prema procjenama menadžmenta uštede sa nabavkom mašine za reciklažu asfalta godišnje će iznositi i do 40.000 KM , što će prema riječima direktora Derviševića biti iskorišteno za daljnju obnovu vodovodne mreže na području grada Bihaća.