Sa gradskog trga u Bihaću jutros preko 100 motorista krenulo put Srebrenice u sklopu 8. Moto maraton „Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“.

Osmi moto maraton organizirao je Moto klub Blue Knight, a kako je istakao Fuad Komić, ispred organizatora maratona, i ove godine preko motoristi vožnjom do Srebrenice žele odati počast žrtvama genocida.

„Ove godine prvi put idemo preko Kozarca gdje ćemo odati počast nevino ubijenim u ovom gradiću, a na putu prema Srebrenici zaustaviti ćemo se i na Korićanskim stijenama i također odati počast nevino ubijenim žrtvama“ – kazao je Komić.

Motoriste je sa gradskog trga ispratio i sretan put do Srebrenice zaželio Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, kazavši da su Bišćani ponosni što će nakon biciklista i maratonaca i motoristi svojom vožnjom prisjetiti se svih žrtava zločina i genocida nad Bošnjacima.

„Vaša vožnja je velika stvar i za nas žive, ali je i znak pijeteta i poštovanja svih žrtava. Pošaljite iz Bihaća poruke mira, ali i poruke da se zločin nikada ne smije zaboraviti“- kazao je gradonačelnik Fazlić.