Danas su se oglasili iz kabineta Episkopa Bihaćko – Petrovačkog koji “najostrožije osuđuju” portal Biscani.net i njegove čitatelje.Jučer je Biscani.net portal u 12:40 sati na svojoj službenoj Facebook stranici podijelio fotografiju na kojoj je istaknuta zastava ispred Srpske pravoslavne crkve u Bihaću. Tačnije, fotografija ja objavljena uz opis “Zastava koja je postavljena ispred pravoslavne crkve je isključivo zastava koja predstavlja Srpsku pravoslavnu crkvu”.

Biscani.net portal je u službi svih građana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost i uvijek ćemo podijeliti fotografiju i informaciju koju nam naši građani dostave. Da li možemo uticati na stavove i komentare građana? Naravno da ne možemo. Svi građani su odgovorni za svoje komentare i objave na Facebook-u.

A razlog zbog čega je portal Biscani.net jučer uklonio fotografiju je isključivo radi komentara koji sadrže govor mrženje.

Putem Facebook-a su se oglasili iz kabineta Episkopa Bihaćko – Petrovačkog koji “najostrožije osuđuju” komentare na Facebook-u, mi vam prenosimo u cijelosti:

Из кабинета Епископа бихаћког

НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕМО, јуче 17. марта 2019. године објављене коментаре и пријетње на порталу biscani.net, поводом истакнуте заставе Српске Православне Цркве код храма Свете Тројице у Бихаћу.

Застава српске цркве одређена је Уставом СПЦ, Члан 4: /Застава Српске православне цркве је тробојка: црвено-плаво-бело, са златним крстом и огњилима/.

Свима који су злоупотријебили ову или заставе других вјерских заједница у протеклом рату или у друге законом не регулисане сврхе нека је на срамоту и част!
Објављујемо поједине коментаре са портала biscani.net.

Из кабинета Епископа бихаћко-петровачког и рмањског.