Iz MUP-a USK upozoravaju na provalnike koji „vrebaju“ u vrijeme godišnjih odmora

rtvusk.ba
Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže vrijeme ostavlja praznima i bez nadzora. Kao i prethodnih, tako i ove godine iz MUP-a USK-a upozoravaju građane na provalnike koji „vrebaju“ u vrijeme dok se oni nalaze na udaljenim destinacijama. Neki se povratkom kući neugodno iznenade kada pronađu razbacane i ispreturane stvari te shvate da su im ukradeni novac, nakit, umjetnine, dragi predmeti i druge vrijednosti.

Tako je ovih dana na području USK-a provaljeno u nekoliko porodičnih objekata, a uviđajne radnje su još uvijek u toku.

Kada su u pitanju krivična djela protiv imovine, prvih šest mjeseci ove godine u poređenju sa istim  periodom  prošle godine evidentirano je smanjenje za oko 5%. Posmatrajući juli mjesec tekuće godine sa istim periodom prošle godine identičan je po broju prijavljenih krivičnih djela protiv imovine.

Ukoliko vam se pored svih zaštitnih mjera dogodi da budete žrtva provalnika odmah obavijestite policiju te do dolaska policije nista nemojte dirati po objektu koji je provaljen, kako bi omogućili pronalaženju tragova koji je provalnik morao ostaviti, poruka je Uprave policije.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...