Ukoliko sve bude teklo prema planu, radovi na izgradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać trebali bi početi u proljeće naredne godine. U ponedjeljak ističe žalbeni rok na izbor ponuđača za izradu glavnog projekta odabranog putem javnog poziva, kažu nam u Domu zdravlja. Na računu ove zdravstvene ustanove trenutno je šest miliona maraka koje su uplatile Federalna i Kantonalna vlada…

Od devet firmi koje su se javile na javni poziv za izradu glavnog projekta, odabrana je najpovoljnija ponuda. Do ponedjeljka teče žalbeni rok, a nakon toga u Domu zdravlja očekuju da će za tri mjeseca, koliko traje zakonski rok za njegovu izradu, imati glavni građevinski projekt. Kako kaže Ademir Jusufagić, direktor ove zdravstvene ustanove, pored svega mora se uzeti u obzir revizija glavnog projekta te eventualne ispravke nedostataka u glavnom građevinskom projektu nakon čega ide raspisivanje javnog poziva za izvođača radova.

Očekuje se da bi radovi mogli otpočeti u proljeće 2023. godine. Po tri miliona maraka osigurale su Federalna i Kantonalna vlada. Procjena je da će objekat u konačnici koštati nešto više od deset miliona maraka.

(rtvusk.ba)