Piše: Biscani.net

Grad Sarajevo je od 5. do 8. oktobra 2023. godine bio domaćin međunarodnog turnira u olimpijskom boksu pod nazivom “SARAJEVO TROPHY,” na kojem su sudjelovali juniori iz 15 zemalja (Hrvatska, Francuska, Ukrajina, Mađarska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Izrael, Njemačka, Rumunjska, Grčka, Slovačka, Poljska, Turska i Bosna i Hercegovina). Gotovo sve zemlje su poslale svoje nacionalne reprezentacije, što je rezultiralo vrhunskim boksačkim natjecanjem u Sarajevu.

Bokserski klub “FAVORIT BH” iz Bihaća ponosno su predstavljali Dzenan Hodžić u kategoriji mladih do 92 kg i Hassan Selimović u kategoriji juniora do 80 kg. Dženan je osvojio brončanu medalju, a u polufinalu ga je zaustavio Mateo Pejić iz Hrvatske, osvajač brončane medalje s Europskog prvenstva.

Hassan Selimović se okitio srebrenom medaljom. Na putu do finala, u četvrtfinalu je svladao reprezentativca Mađarske, Bodnar Bencea, dok je u polufinalu pobijedio reprezentativca Hrvatske, Jukčić Ivana.

Finalni meč protiv Varandi Sandora iz Mađarske bio je pravi boksački spektakl koji je oduševio publiku u sportskoj dvorani. Mađar je zasluženo pobijedio na bodove, a stručni žiri ga je proglasio najboljim boksačem turnira, što svjedoči o visokoj klasi ovog sportaša.

(Biscani.net)