Jedinstvo je jučer na stadionu Pod borićima pobijedilo Slobodu (NG) u ‘generalci’ pred narednu sezonu.

Prilično zadovoljan onim što su pokazali crveno-bijeli je i šef stručnog štaba Vlado Jagodić, iako naglašava da vjeruje da će Jedinstvo kako vrijeme bude odmicalo dostići još bolju formu.

“Naravno da nisam nezadovoljan. Nastavili smo uzlaznom linijom i bilo je jučer lijepo biti učesnik uvertire pred prvenstvo, a sve zahvaljujući velikom broju gledalaca i vjernih navijača. Ja znam da to može još bolje, ali treba napomenuti da je ovo bila pripremna utakmica u kojima smo tražili dobitnu formulu za prvo kolo. Nismo primili niti jedan gol, a postigli smo 18”, kazao je Jagodić, pa dodao:

“Neko će reći da su protivnici ‘ovakvi ili onakvi’, ali za mene je svaki vrijedan pažnje i respekta. Mnogo hvala i Slobodi iz Novog Grada. Izašli su nam u susret da odigramo generalku, iako je naša želja bila da ugostimo što jačeg protivnika iz susjedne države, ali su nam u posljednji čas otkazali.”

Dodaje kako ima prilično jasnu sliku kada je u pitanju udarni sastav.

“Svrha utakmica je bila da opteretim 13-14 igrača maksimalnim minutama i to sam uradio. U srijedu ćemo odigrati još jednu utakmicu u Velikoj Kladuši na kojoj će priliku dobiti i ostali igrači, koji će također imati opterećenje od po 90 minuta, čime ćemo ujedno i zaokružiti ovaj pripremni period. Ja već imam prilično jasnu sliku, no tim za prvo kolo ću konkretizovati ipak poslije srijede.”

Zahvalio se i navijačima na podršci.

“Još jednom hvala svima koji su odvojili vrijeme i došli da vide, ali i podrže ovo što mi u klubu pokušavamo da napravimo. Pogotovo mi znači ako su sa stadiona otišli zadovoljni viđenim”, podvukao je Jagodić.

NK Jedinstvo Bihać gradi “balon teren” na pomoćnom travnjaku

Nogometni klub “Jedinstvo” je na svojoj službenoj stranici ipak potvrdio glasine da će se graditi “balon teren” na pomoćnom terenu ovog kluba. Ovom investicijom će olakšati igračima da što bolje treniraju i pripremaju se za svaku narednu utakmicu kada im to vremenski uvjeti ne dozvoljavaju na otvorenom.

Pored čišćenja tribina, smeća i krečenja istih, uređen je i teren gdje će se ubrzo raditi “balon”, stoji objava na službenoj FB stranici ovog kluba.

A sada po titulu: NK Jedinstvo slavilo u generalci pred početak sezone

Nogometaši Jedinstva u generalnoj probi uoči nove sezone 1. lige FBiH pobijedili su Slobodu iz Bosanskog Novog.

Crveno-bijeli su pred oko 2000 navijača Pod borićima nadigrali u potpunosti goste i na kraju slavili s ubjedljivih 3:0, a za uspješnu “generalku” pobrinuli su se Nuspahić, Vučić i Addy.

Jedinstvo je golom Nuspahića na odmor otišlo s prednošću od 1:0, da bi potom u 58. minuti Vučić udvostručio prednost. I kada se mislilo da će meč biti okončan rezultatom 2:0, mrežu Slobode pogodio je u samom finišu utakmice i tamnoputi Addy i postavio ujedno konačan rezultat Pod borićima.

Publika je igrače nakon utakmice nagradila aplauzom.