Zbog nepovoljne vremenske situacije, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-419 Posušje-Blidinje.
Zbog snijega i sniježnih nanosa, obustavljen je saobraćaj  za teretna vozila preko 7,5 tona na putnim pravcima: Sarajevo-Rogatica (preko prevoja Romanija),  Glamoč-Mlinište i Drvar-Bosanski Petrovac.
Na putnim pravcima Koprivnica-Kupres-Livno i Trnovo-Dobro Polje (prevoj Rogoj) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
I na ostalim dionicama u Bosni upozoravamo na zasnježen i mjestimično zaleđen kolovoz. U Hercegovini se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna na svim putevima.
Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.
Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.