Jasmin Hušić, zastupnik Naše stranke u USK, glasao je za novu Vladu Unsko-sanskog koju predvodi SDA. Učinio je to unatoč odluci Predsjedništva NS koja je protiv ulaska u vlast sa SDA.

Iz stranke poručuju da je Jasmin Husić glasao protivno odluci Predsjedništva Naše stranke kad je u pitanju formiranje Vlade USK.

“S tim u vezi pokrenuta je procedura za njegovo isključenje iz stranke. Svi se mi možemo ne slagati s odlukama rukovodstva stranke, ali ih moramo provoditi ili, u najmanju ruku, ne raditi u suprotnosti s njima. U suprotnom, ne možemo se više smatrati članovima Naše stranke”, poručili su.

Iz stranke navode da to vrijedi za sve članove pa i za gospodina Hušića čije današnje glasanje ne može biti dovođeno u vezu s Našom strankom.

“To je individualna odluka, a dokaz da je to tako je i naše ograđivanje od njegovog čina te procedura Hušićevog isključenja iz stranke koja je pokrenuta”, naveli su.

Podsjećamo, danas je smijenjena dosadašnja Vlada USK i imenovana je nova vlada ovog kantona, a koju će činiti SDA, SDP, NiP, Naša stranka i Pomak.

LJUTNJA U USK / Ogrešević: Izetbegović danas napravi Četvorku, aferim

VIDEO: Izjava premijera USK Nijaza Hušića i svečana zakletva novog saziva izvršne vlasti USK

Rušenje Ružnića: Od skupštinskog mandata sa 14.000 glasova do gubitka premijerske pozicije

(klix.ba)