Na današnjoj 28. sjednici Gradskog vijeća Bihać koja je u toku, za vršiteljicu dužnosti gradonačelnika do ponovnog izbora gradonačelnika Bihaća Gradsko vijeće je izabralo Jasminu Ćoralić.

Jasmina Ćoralić državna je službenica, uposlenica Gradskog organa uprave, gdje inače obnaša funkciju pomoćnika gradonačelnika – šefa Službe za finansije, privredu i poljoprivredu.

Kako je na današnoj sjednici Gradskog vijeća, prilikom izglasavanja tačke Prijedloga rješenja o izboru vršioca dužnosti Gradonačelnika istaknuto, radi se o nestranačkoj osobi čije imenovanje je izvršeno isključivo u cilju omogućavanja nesmetanog funkcionisanja Grada, Gradske uprave i gradskih preduzeća i ustanova.

“Zahvaljujem Gradskom vijeću, ne zato što je izabralo mene, sebe smatram jednakom svim drugim šefovima – pomoćnicima gradonačelnika u Gradskoj upravi, već zato što su gradski vijećnici pokazali odgovornost da omoguće nesmetano funkcionisanje Grada do ponovnog izbora gradonačelnika. Voljela bih da je odluka bila jednoglasna jer ovom prilikom naglašavam da sam državni službenik, tj. nestranačka osoba, čiji zadatak u ova dva do tri mjeseca je obezbijediti normalno funkcionisanje Gradske uprave i gradskih preduzeća i ustanova”, rekla je Ćoralić.