Njene fotografije krase naslovnice svjetskih magazina

Da li ste znali da riđu kosu i plave oči ima samo 2 posto ljudi na svijetu? Bišćanka Asima Sefić jedna je od njih.

Proglašena je i za jednu od najljepših djevojaka svijeta.

Ona je za O kanal, u emisiji Tour de BiH, govorila kako je sve počelo i šta za nju znači ovo priznanje.

– Moj početak je zapravo bio sa još jednom Bišćankom, fotografkinjom Majom Topčagić, sa kojom su nastale i moje prve slike koje su popularne i dan danas. Što se tiče proglašenja jednom od najljepših djevojaka svijeta, laska mi, mada ja to ne bih rekla da sam jedna od najljepših. Nekako gledam da smo sve žene lijepe na svoj način. Svaka je od nas posebna na drugačiji način. Što se tiče mojih početaka, sa 14 godina sam prvi put stupala u modne vode, kazala nam je.

Nakon što je proglašena jednom od najljepših djevojaka svijeta, njene fotografije su izašle na svjetskim časopisima.

– Krase časopise kao što su Vogue, Daily Mail i slično. Ja sam to saznala putem društvenih mreža, da moje slike krase njihove magazine. Zaista sam ponosna na to, kaže Asima.

Njena fotografija se nalazi i na kutiji jednog poznatog brenda farbi za kosu.

– To je nekako moj najveći i najljepši projekat. Moja slika krasi omot poznatog brenda “Garniera”. Nekako sam krila to godinu dana, pa i više, nisam smjela u javnosti iznositi taj projekat, zato što se tako navelo i po ugovoru i slično. Međutim, jedva sam čekala da izađe. Kada je izašao taj moj projekat, dobila sam divne komentare i poruke. Ponosna sam. Otvorilo mi je to dosta vrata, kada je riječ o poslovnim ali i privatnim stvarima, istakla je.

Počela se nakon toga baviti i modelingom.

– Nakon mog prvog shootinga sa 14 godina, meni su se nekako počele javljati modne agencije i drugi fotografi, da odrade sa mnom poslovnu saradnju. Ja sam se nekako tu pronašla i nastavila sam baviti se modelingom. I da ostanem u modnom svijetu u kojem sam već evo devet godina, navela je Asima.

(Oslobodjenje.ba)