Sada već tradicionalno, po četvrti put, otvorena je manifestacija Jesen na Gelenderima, u organizaciji udruženja ABC.

U 10 sati skupili su najmlađi Bišćani, te osmijehom, igrom i kostimima dali doprinos jesenjoj čaroliji.

Učešće na radionicama koje je organizirala Univerzitetska biblioteka Bihać sa Bibliobusnom službom, na čelu sa Mirelom Midžić, uzeli su mališani iz vrtića: Fili, Pupoljak, Kruškica, Pinokio, Gradski vrtić, te djeca iz centra Duga. Sa najmlađima su se na radionicama družili i volonteri, koji su zajedničkim snagama crtali, bojali, te još jednom oživili Gelendere.

Prvoga dana Manifestacije došli su i učenici osnovnih škola „Harmani I“ i „Harmani II“, te su i oni upotpunili ove kreativne radionice.

Održano je i takmičenje mališana u recitacijama, a kasnije su se pridružili Miki i Mini Maus, te slikama stavili pečat na prvi dio Manifestacije.

Gelendere je posjetio i ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta – Muhamed Ramić, zajedno sa ambasadorom Republike Koreje, koji je u posjeti Unsko-sanskom kantonu. Svoj doprinos su dali i učenici Medicinske škole Bihać, koji imaju za cilj prodajom kolača skupiti 1000KM u dobrotvorne svrhe.

U parku se, između ostalog, nalazi i štand organizacije Nahla, koji vrše upis u klub mladih Tignum, te pozivaju djevojke od 18 do 23 godine da se priključe i pomažu im da prepoznaju i ostvare svoje potencijale, a do 18 sati nude i besplatno tetoviranje kanom.

U večernjem dijelu programa Bišćani će imati priliku uživati u pop-rock koncertu, koncertu Orkestra bihaćke omladine, te druženju sa Huseinom Derviševićem.
Ono što je sigurno, jeste garancija dobre zabave i uživanja, i to sve do subote, 6. oktobra, kada će Jesen na Gelenderima i završiti.

Image may contain: 1 person, standing, tree and outdoor