Deveta manifestacija „Jesen na Gelenderima“ održat će se u organizaciji Turističke zajednice i Kulturnog centra Bihać. „Željno iščekivana manifestacija će trajati pet dana, od 29. septembra do 03. oktobra. Pripremili smo uzbudljiv program, kako za velike tako i za male sugrađane“, najavila je Dijana Pečenković, stručni savjetnik za turizam u Turističkoj zajednici Bihać.

Prema programu od petka očekuje nas nekoliko koncerata. Prvu noć na Gelenderima koncert Nermina Puškara, u subotu tamburaški sastav Bedem te u ponedjeljak bend Jall Aux Yeux. U nedjelju s početkom od 17 sati održat će se muzički festival „Glasom svojim, Gelendere osvoji“ i ovom prilikom još jednom su pozivani roditelji i njihovi mališani da se prijave.

„Mislim da je ovo jedan divan početak jedne festivalske priče, koju smo čini mi se malo zapostavili, a radi se o dječijim festivalima kojih je nekada na našem području bilo jako puno, a ovim festivalom želimo to vratiti gradu Bihaću“, kazala je Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać.

U nedjelju, pored muzičkog festivala „Glasom svojim, Gelendere osvoji“, održat će se turnir u tavli u organizaciji Backgammon kluba „Ajna Una“, koncert hora Bel Canto Bihać te Noć vinila.

U sklopu manifestacije organizirani su mnogobrojni sadržaji za djecu, kao što su razne kreativne radionice, škola crtanja i slikanja, čas u kajaku, dječija olimpijada, a moći ćete posjetiti Balić Pony kutak i provesti vrijeme uz male poni konje.

„Ono na što smo posebno ponosni je to da ćemo u utorak imati prvo javno prikazivanje domaćeg filma „Ekspedicija na tri rijeke“, koji je obišao mnogobrojne festivale i napokon se može javno prikazati“, najavila je Erna Begatović.

(radiobihac.com)