Piše: Biscani.net

Uzbudljiv vikend bio je rezerviran za pionire KK “Bihać”, koji su srebreni na “Rođendanskom turniru 2023.” održanom u nedjelju u organizaciji KK “Hunters” iz Prijedora. Ovaj turnir organiziran je povodom proslave 17. godišnjice osnivanja kluba iz Prijedora, a okupio je entuzijastične mlade košarkaše iz različitih gradova.

Na turniru su sudjelovale ekipe domaćina, KK “Hunters”, i gosti iz Bosanske Dubice, KK “Una”. Pioniri KK “Bihać” ostvarili su impresivne rezultate, unatoč nekoliko izazova. Evo pregleda postignutih rezultata:

  • KK “Hunters” vs KK “Una” – 44:32
  • KA “Bihać” vs KK “Una” – 52:38
  • KK “Hunters” vs KA “Bihać” – 50:37

Konačan poredak na turniru bio je sljedeći:

  • KK “Hunters” 🥇🥇🥇
  • KA “Bihać” 🥈🥈🥈
  • KK “Una” 🥉🥉🥉

Amir Kulenović, trener KK “Bihać”, istaknuo je važnost ovakvih turnira za razvoj mladih igrača. Unatoč porazu od domaćina, Kulenović je istaknuo da su njegovi mladići dobili vrijedna iskustva iz ove sportske manifestacije.

Nakon turnira, najmlađi članovi KK “Bihać” su izašli na teren, s posebnim naglaskom na dječake rođene 2014., 2015. i 2016. godine, te dječake iz minibasket selekcije rođene 2012. i 2013. godine. Bez obzira na rezultate, fokus je bio na zabavi i stjecanju novih iskustava.

Svečanosti nije nedostajalo ni izvan terena, jer su sudionici nakon turnira uživali u druženju u Restoranu Mont. Zahvalnost se upućuje i prijevozniku “HANDANAGIĆ TURS” koji je osigurao siguran prijevoz ekipe iz Bihaća do Prijedora i natrag. Čestitke idu ekipi KK “Hunters” na pozivu i osvojenom prvom mjestu, uz želje za daljnjim uspjesima!

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)