Gradska uprava Bihaća u protekle tri godine ostvarila je odličnu saradnju sa JP Elektroprivreda BiH – Podružnica Elektrodistribucija Bihać. Rezultiralo je to rješavanjem problema niskonaponske mreže u nekoliko bihaćkih mjesnih zajednica, a kontinuirano ulaganje u elektro-energetska postrojenja JP Elektroprivreda BiH nastaviti će i u narednom periodu.

Tim povodom mr. sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, ugostio je danas Nuriju Lipovaču, v.d. direktora podružnice Elektrodistribucije Bihać sa saradnicima . Kako je istaknuto , JP Elektroprivreda BiH na području nekoliko općina USK-a realizirati će projekt izgradnje i rekonstrukcije trafostanica čime će se poboljšati opskrba električne energija dijelova grada Bihaća, općine Cazin, Bužim i Sanski Most.

„Na području grada Bihaća u planu je izgradnja trafostanice u naselju Kulen Vakuf ukupne vrijednosti 2,5 miliona KM , te izgradnja drugog transformatora u Bihaću ukupne vrijednosti 1,2 miliona KM. Obje investicije su za nas značajne, a posebno investicija u Kulen Vakufu jer smo i sad nakon prvog snijega imali prekid u napajanju električnom energijom nekoliko dana i nova investicija će smanjiti rizik od prekida „- istakao je gradonačelnik Galijašević.

Za dosadašnju saradnju sa gradskom upravom Bihaća, gradonačelnik Galijašević Nuriji Lipovači, v.d. direktora podružnice Elektrodistribucije Bihać uručio je zahvalnicu, istaknuvši da će i u narednom periodu saradnja biti poboljšana, a posebno kada je u pitanju problematika niskonaponske mreže u naseljima Vikići, Mala Peć, Čavnik i Vrsta.