Home Grad Bihać Jučerašnja akcija potrage za Kemalom Velićem nije bila uspješna

Jučerašnja akcija potrage za Kemalom Velićem nije bila uspješna

Za Kemalom Velićem iz naselja Čave, općina Bužim, policija intenzivno traga već 18 dana ali nažalost bez većeg uspjeha. Na jučerašnjoj akciji potrage i pretraživanja užeg i šireg gradskog područja, pored specijalne policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, odazvalo se dvjestotinjak saboraca i sugrađana nesretnog Velića.

S nekoliko autobusa i više privatnih vozila, u vlastitoj organizaciji, na platou kod gradskog mezarja “Humci” iz Bužima je došlo mnogo njegovih prijatelja i poznanika u suorganizaciji udruženja demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika “Zlatnog Ljiljana” i drugih. U detaljno koordiniranoj policijskoj akciji, učesnici su raspoređeni u manje grupe koje su ruku uz ruku pretraživali područje oko Kantonalne bolnice, Vedrog Polja, prema rijeci Klokot ali i područje Repušina te oko rijeke Une.

Nažalost akcija nije urodila plodom ali su učesnici akcije, kao i policija najavili nastavak potrage sve dok se ne sazna sudbina nesretnog Velića. Podsjećamo, policija je i ranije uputila apel građanima da ukoliko imaju ikakve korisne informacije prenesu to u najbližu policijsku stanicu ili putem broja 122.

/uskinfo.ba