Danas je objavljen snimak koji nastao u Beču na kojem se vidi devojčica sličnog uzrasta i izgleda kao nestala Danka Ilić (2).

Pomenuti snimak napravio je Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na njemu se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka Ilić (2).

Kako je “Blic” ranije pisao, srpska policija je u noći između subote i nedelje oko tri sata ujutru dobila mejl iz Beča, u kojem srpski državljanin navodi da je video devojčicu koja navodno liči na Danku.

Prenosimo vam šta je srpski državljanin napisao u melju:

“Video sam dete koje se otima i viče”

– Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i vičePrvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala – naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.

Bečka policija pokrenula istragu
Prema rečima izvora iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja između austrijske i srpske policije.

  • Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve koji su im prosleđeni. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu – rekao je izvor.
  • Naša policija je odmah kontaktirala i Evropol kome su poslati svi poznati podaci i snimak.

Podsetimo, mala Danka je u utorak oko 13.45 u Banjskom polju kod Bora, a zbog njenog nestanka prvi put je aktiviran sistem “Pronađi me”.

Policija punih šest dana vrši opsežne provere terena gde je devojčica poslednji put viđena, a proveravaju se i najsitniji detalji koji bi mogli da vode do rešenja ovog slučaja.

blic.rs