U prisustvu mještana bihaćke mjesne zajednice Kamenica, večeras je održana manifestacija obilježavanja Dana MZ Kamenica. Kao i svake godine ispred šehidskog spomen obilježja napravljenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana MZ Kamenica, okupili su se preživjeli pripadnici Odreda TO Kamenica i predstavnici gradske i federalne vlasti.

Proučen je Jasin i položeno cvijeće na šehidsko spomen obilježje, organizirano je tradicionalno druženje, sportska takmičenja, te su samo dodijeljene zahvalnica i priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama, te priznanje „Kamenički gazija“ koju je i ove godine osvojio Dino Halilagić.

Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica u svom obraćanju zahvalio je svima na dolasku i prisjećanju na hrabre heroje koji su dali živote za slobodnu državu Bosnu i Hercegovinu.

„Hvala Savjetu MZ Kamenica koji je i ove godine uspješno organizirao manifestaciju kojom se prisjećamo 16 naših sugrađana koji su dali živote za državu BiH i ovo je najbolji primjer kako se jedna mjesna zajednica i njezini stanovnici prisjećaju svojih heroja“- kazao je Jasmin Stambolija, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.