Ušao je u kuću i posljednji put obratio se Nasihi: “Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?”, na šta je nesretna žena kazala da jeste, a čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sjekirom udarivši je u vrat.

Mučna istraga prvog zabilježenog slučaja kanibalizma u BiH i dalje šokira istražitelje i tužioce u USK, a Krajišnici sa strahom izgovaraju ime osumnjičenog Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sjekirom iskasapio majku Nasihu (60).

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, i Velićevo saslušanje u bihaćkom tužilaštvu teklo je mučno i praćeno je zgražavanjem zbog načina na koji je izvršen zločin.

 Suze psihopate 

Čak se i Sud našao u nezavidnoj situaciji, jer niko od krajiških krivičara nije želio preuzeti ovaj slučaj koji je izazvao veliko uznemirenje javnosti.

Bagerima kopali oko kuće da bi pronašli ostatke tijela

Naposljetku mu je dodijeljen advokat, koji je tokom ispitivanja nekoliko puta napuštao prostoriju, jer je Velić iznosio previše zlokobnih detalja od kojih se ledi krv u žilama.

On je tokom ispitivanja kazao da je prije majke ubio svog psa, zaklavši ga!?

Kako otkriva naš izvor, nakon toga ušao je u kuću i posljednji put obratio se Nasihi: “Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?“, na šta je nesretna žena kazala da jeste. Čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sjekirom udarivši je u vrat.

Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je iskasapio psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubistvu majke. Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prinio žrtvu!?

 Crna magija

On je na ispitivanju, kako otkriva naš izvor, ponovio ono što je kazao istražiteljima, a to je da je majku ubio sjekirom te da je njeno tijelo prepolovio, kasnije rasparčao, pekao i jeo!

Ponovio je da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu to naredila četiri džina.

Spaljene dijelove zakopao je u dvorište kuće, a kasnije su ih istražitelji pronašli prekopavajući uz pomoć bagera.

Na kraju ispitivanja Velić je upućen u pritvor, a naređeno je i njegovo timsko psihijatrijsko vještačenje, koje treba dati konačan odgovor o njegovoj uračunljivosti.

 Izoliran u pritvoru 

Veliću je određen jednomjesečni pritvor i nalazi se u KPZ-u Luke, gdje je, kako saznajemo, izoliran od ostalih pritvorenika te ga na šetnju stražari izvode samog.

Ova pritvorska jedinica nema prostorije predviđene za osumnjičenike njegovog profila. Pri ulasku oduzeli su mu pertle s obuće, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti pomoću kojih bi mogao nauditi sebi ili stražarima.