Kantonalni sud u Bihaću odredio mjeru pritvora u trajanju mjesec dana uhapšenim u akciji Transporter, koja se smatra jednom od najvećih organizovanih kriminalnih grupa na području USK, kada je u pitanju ova vrsta uzgoj i prodaja narkotika.

Pritvor je određen za  Asmira (Ramiza) Ogreševića, Muju (Ramiza) Ogreševića, Eldina (Muhameda) Prošića, Danisa (Muhameda) Prošića, Sanela (Safeta) Sovića i Adnana (Safeta) Kličića, svi iz Cazina, zbog krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać za određivanje mjere pritvora, Kantonalni sud je donio rješenje kojim je u cijelosti prihvatio prijedlog i prema osumnjičenima odredio pritvor u smislu odredbe člana 146. stav 1 tačka b), c) i d) ZKP F BiH, u trajanju od mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode.

Podsjetimo radi se o osobama koje su uhapšene u jednoj od najvećih akciji MUP USK kodnog naziva “Transportet” prije tri dana u  cazinskom naselju Prošići. Tada su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija i uhapšeno deset lica kojima se stavlja na teret organizovanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

(rtvusk.ba)