Karate klub Bihać proslavlja 45. rođendan

FTV

Jedan od najtrofejnijih i najstarijih sportskih kolektiva u našoj zemlji, Karate klub Bihać, ove godine proslavlja 45. rođendan. Tim povodom, u bihaćkoj sportskoj dvorani Luke na zajedničkom treningu okupili su se bivši i sadašnji treneri, članovi kluba svih uzrasta.

Šefket Nakić davne je 1972. godine iz Zagreba u Bihać doveo karate. Nakić je tada počeo raditi sa tek 10-ak zainteresiranih mladića u klubu „Tempo“, koji je kasnije prerastao u KK Bihać. Poseban pečat dao je razvoju ovoga sada i olimpijskog sporta, za šta je Nakiću uručeno posebno priznanje.

“Prve stvari koje sam tamo naučio sam povremeno imputirao jednoj grupici do 15-ak vježbača. Tako je sve počelo”, prisjeća se Šefket.

Mnogi njegovi učenici danas su uspješani treneri. Jedan od njih je i Emin Redžić, koji ovoj drevnoj borilačkoj vještini podučava naraštaje Karate kluba „Regeneracija“ iz Velike Kladuše.

“Srce mi je veće od sve i jedne sportske dvorane kad vidim ovu djecu u kimonima, pogotove one koje sam ja izveo. Mislim da svi oni stanu u moje srce”, priča Emin.

Jedan od najtrofejnijih i najstarijih sportskih kolektiva u našoj zemlji Karate Klub Bihac ove godine proslavlja 45. rođendan. Tim povodom, u bihaćkoj sportskoj dvorani Luke na zajedničkom treningu okupili su se bivši i sadašnji treneri, članovi kluba svih uzrasta. Više na: www.federalna.ba/bhs/vijest/198789

Geplaatst door federalna.ba op maandag 3 april 2017

“Ono što razlikuje KK Bihać od svih ostalih USK-u jeste to što smo već dugi niz godina najuspješniji i najtrofejniji sportski kolektiv, odnosno, što već dugi niz godina imamo svoje predstavnike kroz reprezentaciju na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima”, naglašava Samir Cazinkić, predsjednik KK Bihać.

Da ovaj klub ostavlja poseban trag na bh. sportskoj sceni svjedoče brojni trofeji koje kako u klupskim tako i reprezentativnim takmičenjima njegovi članovi donose u grad na Uni.

Više generacija Karate kluba Bihać priprema se za Državno prvenstvo, koje ih uvodi u reprezentativne dresove, evropska i svjetska prvenstva, a vjeruju u dobar rezultat i medalje sa Olimpijade u Tokiju 2020. godine.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...