Piše: Biscani.net

Kulturni centar Bihać i portal Kulturica.ba zajedno predstavljaju kulturni događaj koji ne smijete propustiti. U srijedu, 3. novembra, s početkom u 19:30 sati, na programu je kulturno veče u Kulturnom centru Bihać.

Glavni dio večeri bit će izvedba predstave “Da sam ptica”, koja će vas povesti na emotivno putovanje kroz priču o dvoje ljudi i njihovoj osobnoj ljubavnoj priči. Dario Lorenci Flatz i Tarik Filipović će vas kroz ovu izvanrednu predstavu odvesti u devedesete godine, ratne godine, kada mladi bračni par s kćerkom napušta okupirano Sarajevo i stiže u Beč s samo dvije torbe u ruci. Njihova priča govori o izgradnji novog života i pronalasku sreće koju su ostavili u ratnim ruševinama, saznaje “Biscani.net” portal.

“Ova predstava je priča o krhotinama života jedne generacije kojoj i ja pripadam”, izjavio je Tarik Filipović.

“Da sam ptica” temelji se na stvarnim pričama bosanskih izbjeglica, prikupljenih kroz intervjue, a obogaćena je i osobnim iskustvima autorskog tima čije su životne priče usko povezane s temom i motivima predstave. Predstava se fokusira na dvije ljubavi: ljubav jednog para koja se mijenja i osipa pod utjecajem okolnosti i vremena, te ljubav prema zavičaju i pitanje što ga čini našim.

Osim same predstave, ovaj kulturni događaj će obuhvatiti i promociju knjige slavnog redatelja Harisa Dubice, čiji će autorski doprinos obogatiti veče.

Ne propustite ovu priliku da doživite izvanrednu predstavu i sudjelujete u večeri kulture.

Ulaznice su dostupne na blagajni Kulturnog centra Bihać.

Ovo je veče koje obećava duboke emocije i razmišljanje o životu, ljubavi i pripadnosti.

Vidimo se 3. novembra u Kulturnom centru Bihać!

(Biscani.net)