Kajak Kanu klub „UNA“ iz Bihaća je domaćin Otvorenog Državnog Prvenstva u kajaku na divljim vodama u disciplini – slalom 15.10.2016. godine na stazi u Kraljama, gdje će drugu godinu zaredom ugostiti najbolje kajakaše iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Slovenije.

Sutradan 16.10.2016. godine će biti održan 3. MEMORIJAL „MUJAGIĆ-ĆEHAJIĆ-TOPČAGIĆ“ u kajaku na divljim vodama u disciplini – spust-sprint.

U proteklom periodu kajakaši iz KKK „UNA“ su činili Juniorsku Reprezentaciju Bosne i Hercegovine (Emir Redžić i Adian Čavkunović) na dva Evropska prvenstva u disciplini spust u Austriji-Murau, te u disciplini slalom u Sloveniji-Solkan na kojima su napravili solidne rezultate. Uz dva Evropska takmičenja naši kajakaši su nastupali i na Otvorenom Državnom Prvenstvu Slovenije u Celju, te Hrvatske u Varaždinu.

– Uz dobru organizaciju i povoljne vremenske uvjete ove godine na stazi u Kraljama očekujemo velik broj takmičara i ljubitelja sportova na vodi. Po najavi Dinke Mulića u goste nam dolazi i Peter Kauzer osvajač srebrene medalje iz Ria 2016. sa svojim timom. Nadamo se da će Bihać ponovo uspjeti biti domaćin velikim imenima kajakaškog sporta i ponovo dokazati da je kajak „Sport rijeke UNE“. U narednom periodu očekujemo i konačno riješenje za prostorije kluba, jer djeca moraju imati adekvatne uslove za presvlačenje i boravak kad se vrate sa treninga – ističe predsjednik kluba Haris Redžić.

Dečki napreduju iz dana u dan i vidi se da je njihova volja za dobrim treninzima i nastupima je prevelika. Trening staza je već postavljena na Kraljama gdje takmičari svaki dan treniraju, bez obzira na vremenske uvijete. Simpatizeri kluba dolaze svaki dan na Kralje, gdje svaki dan rade na uređenju i čišćenju obala Une, te da pripreme stazu koju bi svi drugi mogli samo poželjeti.

– U narednom periodu planiramo školu kajaka, gdje ćemo zajednički pokušati omasoviti kajakaški sport. Svi zajedno možemo i hoćemo više – ističe Samir Karabašić-Kamačo, novi trener kluba koji je bio uz Emira Šarganovića i Dinku Mulića učesnik Olimpijskih igara.

Ujedno KKK“UNA“ poziva sve da dođu i podrže naše takmičare ka novim naslovima Državnih prvaka.