Gradska uprava Bihaća protekle tri godine nizom administrativnih novina i maksimalnom otvorenošću prema svakom investitoru, omogućila je realizaciju velikog broja investicija među kojima su i investicije kompanije Stanovi d.o.o . Ova firma na području grada Bihaća do sada je napravila 300 stambenih jedinica i investirala preko 22 miliona KM, a prema riječima Muhameda Mehića, jednog od vlasnika kompanije Stanovi d.o.o , uskoro kreću sa nova dva projekta vrijedna 9 miliona KM.

“ Nastavljamo i ove godine sa novim projektom koji se odnosi na novih 60 stambenih jedinica i sa preko 100 0 m2 poslovnog prostora. Hvala gradskoj upravi na susretljivosti i spremnosti da omogući nastavak novih investicija u Bihaću. Moram istaći da smo zadovoljni sa prodajom stanova i da su nam kupci 70 posto sa područja grada Bihaća, dok se ostatak odnosi na građane koji žive i rade u inostranstvu “- dodao je Mehić.

Obilazeći danas do sada izgrađene stambene jedinice u naselju Ceravci, bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević kazao je da je kompanija Stanovi d.o.o. pokazala spremnost da kroz ulaganja u stambeno-poslovne komplekse , poveća broj stambenih jedinica u gradu Bihaću, a potvrda dobrog poslovanja govori i podatak da je preko 90 posto stanova već prodano .

“ Mi smo kao gradska uprava od prve investicije kompanije Stanovi d.o.o pokazali otvorenost i maksimalno ubrzali sve potrebne administrativne procedure i ova nova investicija vrijedna 9 miliona KM sasvim sigurno će dodatno uljepšati prostor i omogućiti nova radna mjesta , angažman građevinske operative i svih drugih firmi koje idu uz građevinarstvo “-istakao je gradonačelnik Galijašević.