Djevojčici se izgubio svaki trag dok je bila s majkom Ivanom i starijim bratom u Banjskom polju prošlog utorka.

“Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na snimci nestala djevojčica”, rekao je danas glasnogovornik bečke policije Marcus Dietrich za Kleine Zeitung negirajući medijske navode koji tvrde suprotno. Kako je naveo, policija još uvijek pokušava potvrditi identitet djevojčice na snimci uz pomoć dostupne tehnologije.

Dietrich nadalje navodi da je muškarac koji je napravio video ispitan i da trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je da pronađu djevojčicu sa snimke i dvije ženske osobe u čijem se društvu nalazila, dodao je.

“Istraga se intenzivno odvija i naši kriminalisti dobro napreduju. Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost”, rekao je glasnogovornik bečke policije.


16:52 – Otkako se u javnosti pojavila snimka iz Beča, istu je komentiralo nekoliko eskperata iz Srbije. Prema riječima jednog od njih, Ibre Ibrahimovića, slučaj otmice djece zbog nelegalnog posvajanja gotovo da i nije poznat u tim krajevima. Nadalje, kako naglašava, uglavnom se otimaju djeca iz disfunkcionalnih obitelji, a za sada se pretpostavlja da tome nije slučaj s obitelji male Danke. Analizirajući snimak za portal Blic, Ibrahimović je istaknuo, po njemu, veoma neobično ponašanje Rumunjki koje su bile s djevojčicom.

“Znajući kakva je uzbuna podignuta veoma je neobična da na jedan ovako nonšalantan način budete na ulicama Beča. Kod otmice djece vrlo je teško sakriti nepoznato dijete koje dolazi u novu obitelj u novoj sredini”, kaže Ibrahimović.

Odvjetnik Stefan Ćorda dodao je da se do sada u praksi nije događalo da se traži otkup osam dana od otmice.

“Kada sam gledao snimku, vrlo mi je indikativna bila i ona torba puna stvari i koja je za neku vrstu prijenosa. Karakteristično je i da se dijete, koje je tako malo, ukoliko je oteto, neće sjećati bioloških roditelja”, kaže Ćorda.


14:40 – Bečka policija najavila je da će se danas oglasiti povodom snimke koju je snimio srpski državljanin, a na kojoj se navodno vidi djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić.

Još se ne zna koje će informacije podijeliti.

Policija traži žene sa snimke, no kako im se ne vide lica, traže ih na temelju fotorobota.

(jutarnji.hr)