ČETVRTI je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku središnje Srbije. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke.

Policija je prekjučer oko 17:30 obustavila pretragu terena. “Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara”, objavila je policija.

Dankini roditelji jučer su cijeli dan bili u policiji na saslušanju. Policija ih je razdvojila te su prespavali u različitim kućama. Oko kuće kod koje je djevojčica nestala stigli su bageri, policija i vatrogasci koji su rušili drveće oko kuće i čistili područje te kopali. Dosad je policija ispitala više od 50 osoba.

Sinoć se pojavila vijest da su u BiH uhićena trojica muškaraca. Oni su, prema pisanju medija, na TikToku objavili da imaju informacije o nestanku Danke te tražili novac u zamjenu za te informacije. MUP Srbije objavio je kako je jedan od njih rekao da je Danka kod njega u podrumu. Kako se doznaje, na ispitivanju su rekli da su se samo šalili.

Počela nova detaljna pretraga, stigli spasilački timovi s psom

Dva specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektor za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasioca s 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova kontinuirano poduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka, navodi MUP Srbije.

(index.hr)