Iako se u javnosti željelo predstaviti apsloutno jedinstvo u formiranju kantonalnih organa stranke dešavanja koja se očekuju u narednom periodu vjerovatno, pokazat će pravu istinu.

Posljednja dešavanja na sjednici Skupštine USK-a nisu prošla nezapaženo i primjetno je raličito izjašnjavanje poslanika SDA po nekim pitanjima koja su se našla na dnevnom redu zasjedanja.

Očito je da u vrhu SDA USK-a nije došlo do značajnih promjena da će i dalje politiku ove stranke voditi trojac Bašagić-Kadić-Mulalić. Ono što pravi problem ovom trojcu da suvereno vladaju Unsko-sanskim kantonom jeste sastav poslanika u klubu SDA koji su na posljednjim opštim izborima dobili povjerenje građana. Izbor novih ljudi, mladih, obrazovanih i nekorumpiranih političara iz reda SDA u Skupštinu Unsko-sanskog kantona, očigledno nije po volji ovih „starih“ funkcionera koji su učinili sve da ih potisnu iz stranačkih organa i ne dozvole da značajnije uzmu učešće u donošenju važnih političkih odluka.

Prema informacijama s kojima raspolaže ovaj portal, većina poslanika SDA u Skupštini USK-a nije zadovoljna politikom koju vodi aktualno rukovodstvo, a niti novoizabrana Vlada ima visoku ocjenu po njihovom mišljenju. Da li će ova mlada struktura poslanika biti stavljena pod kontrolu starog-novog rukovodstva ili tek slijedi bura Skupštini USK-a ostaje da se vidi.

Naredno skupštinsko zasjedanje zakazano je za 1.6.2015.godine, a na dnevnom redu se između ostalih tačaka nalazi i izvještaji o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a, Unsko-sanskih šuma, Zavoda za zapošljavanje i druga pitanja.

/mojusk.ba