Nakon hapšenja gradonačelnika Galijaševića i njegovog savjetnika Toromanovića, rukovođenje upravom je preuzeo Ermin Zulić, v.d. gradonačelnika po ovlaštenju, koji je trebao nastaviti komunikaciju gradonačelnik – vijeće sa materijalima i prijedlozima koji bi trebali proći proceduru u Gradskom vijeću.

Posljednja sjednica Gradskog vijeća prije više od dva mjeseca, a prema informacijama i dokumentu kojeg posjeduje portal USN.ba očigledno je da do kraja mandata neće biti održana niti jedna sjednica.

Pozicija na čelu sa SDA Bihać se ne oglašava po pitanju nerada Gradskog vijeća, a predsjednik Kluba SDA se zaokupirao borbom za kandidaturu gradonačelnika koju je ipak izgubio. Možda nakon podvučene crte i završene borbe za liste i pozicije ipak pozicija u Bihaću i vijećnici koji su bili u vlasti ovog mandata održe i jednu sjednicu koja nije svečana ili komemorativna.

Jasna je bila i poruka kandidata za načelnika na press konferenciji na kojoj su predstavljeni nosilac liste za Gradsko viječe i kandidat za gradonačelnika. Kandidat je kazavši da su se nad Bišćem u posljednje vrijeme nadvili tmurni oblaci i da je vrijeme za nove promjene, poslao jadno priznanje nerada vladajučih struktura u Bihaću ili je, očigledno zaboravio da je u protekle 4 godine baš on bio jedan od aktivnih učesnika u navedenoj tmurnosti. Potpuno suprotna izjava je bila nositelja liste, koji je kazao kako je zadovoljan radom vijeća u proteklom periodu. Možda i jeste zadovoljan, jer nije svačije zadovoljstvo na jednakoj razini zadovoljavanja!

uns-dokument-aa

/usn.ba