Lijepa Bišćanka, Medina Ibrišimović, takmičit će se na izboru Miss BiH za Miss Svijeta 2018. koji će biti održan 30. septembra.

Takmičenje za naljepšu djevojku BiH će se održati u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli s početkom u 21:00 sati.

Kao i proteklih godina, izbor ne promoviše samo ljepotu, nego i inteligenciju, obrazovanje, šarm, poznavanje stranih jezika humanitarni rad, te sve ostale pozitivne vrijednosti našeg društva.

Naša Krajiškinja nalazi se zajedno sa ostalim finalisticama izbora Miss BiH za Miss Svijeta u hotelu u Vodicama, Hrvatska.

Dvadeset najljepših djevojaka BiH doputovale su u Vodice iz raznih gradova: Banja Luka, Sarajevo, Stolac, Gacko, Živinice, Mostar,Tuzla, Bijeljina, gdje se pripremaju za finalno takmičenje.

U finalnoj večeri, kao i do sad, biraju se Miss Bosne i Hercegovine 2018., prva i druga pratilja, Miss fotogeničnosti BiH, Miss Televotinga BiH, Miss Interneta, a pobjednica će našu zemlju predstavljati na izboru za Miss Svijeta koji će se održati 08.12.2018. godine u gradu Sanya u Kini.

Direktan televizijski prijenos bit će na FTV.

Inače, Medina pohađa Srednju medicinsku školu katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II”. U slobodno vrijeme bavi se pjevanjem, glumom i fitnesom. Aktivna je članica Crvenog križa i jedina djevojka koja će predstavljati USK na ovogodišnjem izboru ljepote.