Poštovane građanke i građani Bihaća. Dozvolite mi da vam se iskreno zahvalim za vašu podršku koju ste mi pružili u izbornom periodu. Od prvog dana kampanju sam radio predano, časno i pošteno zajedno sa ljudima i sa listom Stranke za BiH. Mi smo predstavili naše programske ciljeve i mjere kojima mijenjamo našu zajedničku budućnost u gradu Bihaću.

Minut je do podne, stvari se moraju promijeniti u Bihaću. Pozivam ljude da u nedjelju izađu na izbore, ne zbog političara, nego zbog sebe, da ne bi ponovo ostali na cjedilu. Ova sadašnja vlast ostavila je i građane i poduzetnike na cjedilu. Obećali su im pomoći kroz Budzet, sufinansiranje kamata te pomoć malim i srednjim preduzećima pogođenih COVID-19 pandemijom i skoro ništa nisu uradili.

Nije ispravno nije korektno da se ne pomogne đacima putnicima, porodiljama, našoj djeci za polazak u vrtić, autoprijevoznicima, ugostiteljima i svima koji se bave turizmom. Uništite im mogućnost da žive život dostojan čovjeku a tražite od njih da uplaćuju sve obaveze. Ljudi će početi gubiti svoja radna mjesta i vjeru u naš Bihać.

Želim navesti da bez obzira da li postao gradski vijećnik ili ne, nastavljam se baviti širim društvenim promjenama. To je nešto što svakako radim putem nevladinog sektora, poslovnog angažmana. Svoju kampanju sam vodio profesionalno i pošteno. Nakon izbora želim biti u prilici popiti kafu sa svima koji su učestvovali u navedenoj kampanji. Ne volim “ad hominem” tj. napadati pojedince radi njihove ličnosti. Cijenim ideje, rad i konkretne rezultate. To i samo to može biti predmetom moje kritike.

Na kraju, moj fokus je na grad, građane, ekonomske i druge standarde, kako u ovoj kampanji, tako i nakon nje (u svojstvu gradskog vijećnika). Svim građanima svakako želim sve najbolje, na ličnom, poslovnom i drugom planu uz puno zdravlja i opreza.

Zato u nedjelju izađite na izbore i podržite listu Stranke za Bosnu i Hercegovinu pod rednim brojem 1.
Iskreno Vaš

ADNAN LIPOVAČA , KANDIDAT ZA GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ

Donosimo i saopćenje SBiH: