Hvala i vama što ste me se sjetili na ovaj dan i veliki selam svima, kaže majka.

Na današnji dan, 1995. godine poginuo je heroj Izet Nanić prilikom oslobađanja pograničnog područja između BiH i Hrvatske, a u sklopu velike akcije Petog korpusa Armije RBiH protiv agresorskih snaga, radi spajanja sa snagama Hrvatske vojske, koje su u isto vrijeme uspješno realizirale akciju “Oluja“.

Veliki sin Bosne

Njegova majka Rasima i danas, nakon 26 godina, kaže za portal “Avaza” da joj je teško. Sa Rasimom smo razgovarali u trenucima kada su članovi porodice, komšije i prijatelji krenuli na Ćorkovaču, gdje će se obilježiti godišnjica pogibije velikog sina Bosne.

– Neki idu pješke, neki vozilima – kaže Rasima i dodaje kako će se tevhid proučiti poslije ikindija-namaza.

Majčina suza je najteža. Rasima nam kaže da je svake godine sve teže.

– E, moj sinko, popila sam tableta. Ali, tu je narod, puna mi je kuća da me malo ohrabre. Nije to jednostavno, ali eto… Uz Allahovu pomoć nekako se preživljava. Allah je svakome na pomoći, pa tako i meni – govori Rasima.

Prema njenim riječima, već dva dana joj je puna kuća. Tako je svake godine na današnji dan.

Zahvalna svima

– Puna je kuća i avlija, gostiju, posjetilaca… Posjetili su turbe i došli mi i kući da me poselame. Hvala svakome. Neka ih Allah nagradi s najljepšom nagradom. Hvala i vama što ste me se sjetili na ovaj dan i veliki selam svima – zaključila je Rasima Nanić, majka rahmetli Izeta Nanića.

Objavljujemo i video snimljen 4. oktobra 2019. godine na dan kada je rođen Izet Nanić.

(avaz.ba)