Po planu i programu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u toku ove sedmice realizirana je razmjena učenika i učenica trećih razreda medresa u Bosni i Hercegovini. Medresa „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ je ovu aktivnost realizirala u saradnji sa Medresom „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“.

Šest učenika i učenica Banjalučke medrese proveli su pet dana u našoj Medresi prisustvujući redovnoj nastavi ali i mnogobrojnim vannastavnim sadržajima. U sklopu ovog projekta naši gosti imali su priliku da sa svojim vršnjacima – učenicima domaćinima – posjete kulturno-historijske znamenitosti i institucije u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi i Bužimu.

Na kraju posjete učenici trećeg razreda su za goste organizirali sijelo i druženje te je direktor Medrese prof. Zuhdija Handanović učenicima koji su bili na razmjeni uručio prigodne poklone i poručio kako se nada da će se ovakve aktivnosti nastaviti realizirati i u budućnosti s obzirom na to da pomažu razvijanje novih poznanstava i prijateljstava između učenika različitih medresa.