Let je prošao po planu, ali se Mesi našao u problemu na kontroli pasoša.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Lionel Mesi (Messi) zaustavljen je na aerodromu u Pekingu nakon što je koristio španski umjesto argentinskog pasoša, otkrivaju otočki mediji.

Ovaj 35-godišnjak je sletio u kinesku prijestolnicu kako bi se pridružio svojim saigračima uoči prijateljskih utakmica protiv Australije i Indonezije. On je putovao avionom i bio je u pratnji bliskog prijatelja Anhela Di Marije (Angel).

Let je prošao po planu, ali se Mesi našao u problemu na kontroli pasoša. Lokalni mediji tvrde da je vjerovao da je u redu da uđe u zemlju na svom španskom pasošu, jer njihovi građani mogu ući na Tajvan bez vize.

Citiran je kako je pitao: „Zar Tajvan nije dio Kine?“

Osoblje aerodroma je bilo zbunjeno što nije ponio svoje matične dokumente, ali nakon čekanja od nešto više od 30 minuta, Mesiju je odobrena viza i nastavio je put do kampa za trening.

Aktuelni šampion svijeta, Argentina, u četvrtak, 15. juna, sastat će se sa Australijom na stadionu u Pekingu, prije nego što u ponedjeljak (19. juna) igraju sa Indonezijom na stadionu u Džakarti.

(avaz.ba)