Dana 14.08.2018. godine, Policijskoj stanici Bihać obratili su se strani državljanin- migranti, Q.S. rođen 1983.godine, K.S.rođen 1988.godine i N.K. rođen 1992.godine , sva tri lica iz Indije, i koji su prijavili da im je otuđen određen novčani iznos.

Isti su putem društvene mreže „Facebook“ stupili u kontak sa licem B.E. iz Bihaća, koji im je obećao prevoz do Republike Italije za određen novčani iznos na šta su migranti i pristali. Lice B.E. je migrante sa svojim putničkim vozilom dovezao do Kulen Vakufa gdje im je tad rekao da sad moraju pješice do Republike Hrvatske. Nakon što su isti odbili da daju novac, osumnjičeni je iz džepa jednog od migranata otuđio novac u iznosu od 500 Eura i udaljio se sa svojim vozilom.

Operativnim radom na terenu, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać, došli su do saznanja da je mogući počinioc ovog krivičnog djela lice B.E.rođen 1986.godine iz Bihaća

Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo, navedeno lice lišeno je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać, koji će po okončanju istrage dostaviti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 286. KZ F BiH „Krađa“.