Prema video snimcima s nadzorne kamere, vidljivo je kako dvije osobe – razvidno migranti – pod okriljem noći, dolaze pred kapelu u kojoj su očito mislili da mogu pronaći materijalnu korist.

U noći s četvrtka na petak, 5. – 6. augusta, za sada nepoznate osobe provalile su u katoličku grobljansku kapelicu u župi Sv. Ante u Bihaću. U obilasku kapelice Sv. Ante na groblju Križ – Žegar u župi Sv. Ante u Bihaću, župnik fra Bono Tomić primijetio je da je razbijen jedan od bočnih prozora te da su ispreturane stvari u unutrašnjosti, pri čemu je nastala manja materijalna šteta.

Policija je, nakon poziva, obavila u petak očevid ali nikakvih informacija nije ponudila župi Bihać. Prema video snimcima s nadzorne kamere, vidljivo je kako dvije osobe – razvidno migranti – pod okriljem noći, dolaze pred kapelu u kojoj su očito mislili da mogu pronaći materijalnu korist.

Fra Bono je za Katolički tjednik sa žalošću konstatirao kako je ovo već treći napad na katoličke svetinje u tom gradu u posljednjih godinu dana, te izrazio nadu da će počinitelji biti uhićeni i primjereno sankcionirani kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponavljali. Očito je da ovakva vandalska djela uznemire i unesu nelagodu u malu katoličku zajednicu koja u gradu Bihaću čini tek oko 2% stanovništva.

(nedjelja.ba/bljesak.info)