Nakon što je jučer MUP Hrvatske izvijestio da je policija na planini Plješivici pronašla 15 osoba, a među njima jedno dijete i ženu u poodmaklom stadiju trudnoće koju su nosilima prevezli u opću bolnicu u Gospiću, danas se saznalo kako nije bilo riječ o trudnici.

Jučer, u nedjelju, oko 13.30 sati Postaja granične policije (PGP) Korenica zaprimila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i ženska osoba u visokom stupnju trudnoće.

Policijski službenici PGP Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć, izvijestio je MUP RH.

Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega.

“Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu. S obzirom da je trudnica bila u vrlo visokom stupnju trudnoće, te da je bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli sa kolima Hitne medicinske pomoći koji su bili na putu“, navodi se iz MUP-a Hrvatske.

Navodno trudna žena je iza 14 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću,

Opća bolnica Gospić nakon toga obavijestila je Policijsku upravu ličko-senjsku kako trudnica, koju su policajci na rukama kroz snijeg nosili do vozila, uopće nije bila u visokom stupnju trudnoće, nego je oko pojasa imala mnogo odjeće.

Ostale osobe, nezakoniti migranti, nalaze u prostorijama policije kako bi se utvrdio njihov identitet i provelo daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Planina Plješivica na dionici je ilegalne migrantske rute iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske prema Evropskoj uniji.