Dana 4.10.2018.godine, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr.Jasmin Burnić posjetio je upravu Grada Bihaća, te sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i njegovim pomoćnicima obišao uspješno realizirani projekat finaciran iz sredstava eko naknada Ministarstva. Radi se o projektu zamjene peći za grijanje u zgradi gradske uprave u Bihaću, ukupne vrijednosti 72.052 KM. Ovo je bila prilika da se predstavnici gradske uprave zahvale Ministarstvu na čijem je čelu ministar Burnić, na financijskoj podršci koja im je omogućila da ugrade novu peć na pelet za potrebe grijanja, i na osnovu čega će između ostalog biti smanjeni troškovi za grijanje, koristiti se pelet umjesto dosadašnjeg lož ulja i na taj način dat doprinos zaštiti okoliša.

Zadovoljstvo uspješno realiziranim projektima izrazio je i ministar Burnić koji je kazao da će Ministarstvo za građenje,prostorno uređenje i zaštitu okoliša i u narednom periodu podržavati projekte koje kandidira Grad Bihać, te istaknuo da očekuje aplikaciju Grada Bihaća za sredstva eko naknada vezano za projekt izgradnje obale utvrde, šetnice i dječijeg igrališta u naselju Midžića mahala u centru grada za što je obezbijeđeno oko 110.000 KM za ovu 2018. godinu.

U okviru današnje posjete gradu Bihaću, ministar Burnić obišao je galeriju grada Bihaća, gdje mu je direktor Dupanović pokazao kako funkcioniše LED rasvjeta za koju je ova kulturna ustanova aplicirala kod Ministarstva i dobila sredstva. Ujedno se pohvalio da rijetko koja galerija u BiH može se pohvaliti da ima odgovarajuću rasvjetu kao što je to situacija sa Gradskom galerijom Bihać.
Ministar Burnić posjetio je i dva bihaćka javna komunalna/vodovodna preduzeća Komrad i Vodovod. U razgovoru sa direktorima ova dva preduzeća te obilaskom nabavljene opreme, uvjerio se da su doznačena sredstva od Ministarstva utrošena za nabavke čija je svrha prvenstveno jačanje tehničkih kapaciteta. JKP Komrad je za sredstva u iznosu od 45.000 KM nabavio bio-drobilicu i 20 zatvorenih eko-kontejnera, dok je JVP Vodovod za isti iznos nabavio visokotlačnu prikolicu za proštopavanje kanalizacionih cijevi i opremu za održavanje kanalizacionog sistema.

I na kraju u Dom zdravlja Bihać ministar Burnić se uvjerio kako ide implementacija projekta „Bolja energetska efikasnost u Domu zdravlja Bihać“, za koji su za zamjenu stolarije u ovoj zdravstvenoj ustanovi dodijeljena sredstva u iznosu od 50.000 KM.

Ministar Burnić, zaključio je današnju posjetu kazavši da je ovo bila prilika da današnjim obilaskom gradske uprave Bihaća, dva javna predzeća, jedne zdravstvene i jedne kulturne ustanove, uvjerio se da su sredstva u iznosu 215.057 KM koja su doznačena od strane Ministarstva, utrošena u nekoliko zaista vrijednih projekata koji sigurno trebaju pored svoje prvenstvene svrhe za koju su nabavljena, doprinijeti podizanju kvalitete življenja svih građana grada Bihaća.