Ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona Almin Hopovac, sastao se danas sa Upravom Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća. On je sa Admirom Abdihodžićem u prostorijama Uprave kluba razgovarao o načinima i mehanzimima rješavanja finansijske problematike NK Jedinstvo u budućnosti. Posjeti ministra Hopovca prethodila je finansijska injekcija Vlade USK-a preko Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u visini od 20.000 maraka.

Značajna je to pomoć u teškim vremenima, ali nedovoljna. Stoga je ministar Hopovac iskoristio priliku da pozove i predstavnike Gradske uprave da se aktivno uključe u rješavanje problema finansiranja ovog bihaćkog nogometnog brenda.

„Mi u Budžetu Kantona za iduću godinu kroz Budžet Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta moramo predvidjeti klubove koji su od interesa za gradove i općine, a posebno bihaćko Jedinstvo koje je svojevrstan brend ovog grada i koji se ne smije ostaviti na cjedilu.“, poručio je ministar Hopovac.

Za Upravu kluba ova posjeta je vrlo značajna jer se tokom sastanka razgovaralo o unapređenju infrastrukture kluba u budućnosti, te o konkretnim rješenjima kako da se finansijka kriza trajno prebrodi.

„Naš prvi kontakt je bio u početkom ove godine kada sam došao na čelo kluba i od tada imamo odličnu saradnju. Sve što je ministar obećao to je i ispunio, rezultat je ova finansijska pomoć koju smo dobili i mi mu se ovom prilikom zahvaljujemo na tome.“, kazao je predsjednik Abdihodžić.

„Kroz Budžet Unsko-sanskog kantona smo podržali sport na kantonu sa 1,2 miliona KM. Nedvojbeno je da podrška sportskim kolektivima u narednoj budžetskoj godini mora biti još veća i o tome ćemo voditi računa već u ovoj projekciji budžeta.“, poručio je ministar Hopovac.