Denis Osmankić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona primio je Merisu Nesimović i Aminu Delić, predstavnice studenata Pravnog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Bihaću.

Sastanku je bila prisutna i Fatka Kulenović, zastupnica u Skupštini Kantona a razgovaralo se o programima podrške aktivnostima koje realiziraju studenti UNBI.

Ministar Osmankić i zastupnica Kulenović informisali su predstavnice studenata o programima koje je kantonalna vlast planirala u cilju podrške mladim ljudima, s akcentom na programe usmjerene na studentski standard, pomoć u školovanju i aktivnosti studentskih organizacija UNBI, za čiju su realizaciju planirana sredstva i budžetu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

– Mladi ljudi i studenti imat će našu punu podršku i značajno nam je da od njih direktno čujemo njihove prijedloge i sugestije te da aktivno sudjeluju u planiranju mjera podrške aktivnostima koje delegiraju studenti, kazali su ministar Osmankić i zastupnica Kulenović.