Dženis Šabulić, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona obišao je ovog vikenda Dom zdravlja i Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Razgovarao je sa dežurnim liječnicima i medicinskim osobljem i informisao se se o stanju i broju pacijenata koji traže medicinsku pomoć, a posebno o stanju oboljelih od bruceloze na području USK.

U posljednje vrijeme na području Unsko-sanskog kantona izražavana je zabrinutost zbog rastućeg broja oboljelih od bruceloze, ali ne može se govoriti o epidemiji ove bolesti životinja od koje obolijevaju i ljudi, a čiji je prvi slučaj u USK zabilježen 2004. godine. S obzirom da se radi o teškoj bolesti koja se mora držati pod kontrolom ministar Šabulić posjetio je i Odjel za zarazne bolesti u Kantonalnoj bolnici Bihać i razgovarao sa primarijusom Hilmijom Suljićem, načelnikom Odjela.

– Moram pohvaliti doktore i medicinsko osoblje zdravstvenih ustanova Unsko-sanskog kantona koji profesionalno rade svoj posao i nema razloga za zabrinutost. Mi smo uvijek imali izvanredan ljudski kadar u zdravstvu i ono što moramo jest osigurati im uvjete za rad da pacijentima mogu pružiti najbolju moguću uslugu i njegu, kazao je ministar Šabulić.