Ljekar u Karlovcu konstatirao da je Mehura Handanović umro prirodnom smrću.

Prema nalogu tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u četvrtak je obavljena obdukcija tijela Mehure Handanovića (55) iz sela Vikići kod Bihaća, koji je, kako se ispostavilo, najvjerovatnije umro nasilnom smrću.

Riječ je o svojevrsnom preokretu u istrazi o smrti Handanovića, za kojeg je ljekar u Hrvatskoj utvrdio da je umro prirodnom smrću 31. oktobra u 9.20 sati u mjestu Sadilovac, općina Rakovica.

Nađena povreda

Istragom u Bihaću se, kako nam je nezvanično potvrđeno, došlo do saznanja da je Handanović imao ranu usljed djelovanja vatrenog oružja te da mu je, najvjerovatnije, pucano u leđa.

Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK, potvrdio je za „Avaz“ da je Interpol Hrvatske obaviješten o rezultatima obdukcije.

– Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, na Patologiji su bili prisutni naši policijski službenici zbog obdukcije tijela navedene osobe. Sačinjeni su određeni zapisnici te je, putem Interpola, a prema nalogu tužioca, obaviještena policija u Republici Hrvatskoj. To su radnje koje smo mi završili kao policija. S obzirom na to da se to desilo u Republici Hrvatskoj, mi nismo ništa dalje poduzimali što se tiče istrage. Svi zapisnici će biti dostavljeni policiji Republike Hrvatske – kazao je Dželalagić.

Umro na farmi

Handanović je radio na farmi muznih krava „Pro Milk“ u Sadilovcu, gdje je i preminuo 31. oktobra.

Obdukcija u Bihaću je obavljena na zahtjev porodice, nakon što je tijelo dovezeno iz Hrvatske. Rezultati obdukcije su pokazali da se metak Handanoviću zaustavio u srcu i uzrokovao njegovu smrt.

Ostalo je nepoznato kako mrtvozornik u Hrvatskoj nije uočio povredu od vatrenog oružja na leđima te će se ovog puta morati provesti nova istraga.

Nije bio sklon sukobima

Prema pisanju portala „Normala.ba“, Handanović je 14 godina radio na farmi muznih krava „Pro Milk“, koja je ranije bila u vlasništvu KIM-a, odnosno „Dukata“. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mehura je bio porodičan čovjek i nije bio sklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine, u ožalošćene je upisan i kolektiv firme „Pro Milk“.

(avaz.ba)