Rak dojke je u gotovo svim populacijama u samom vrhu vodećih uzroka smrtnosti kod žena. Prema izvoru, oko 850 žena na godinu umre od raka dojke i da su to uglavnom žene s rakom koji je u trenutku postavljanja dijagnoze već bio proširen izvan dojke.

OKTOBAR/LISTOPAD je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke u kojem se nastoji povećati svijest ženske populacije o učestalosti i težini ovog oboljenja.

Ovaj humanitarni projekat pokrenut je u Americi, a pokrenulo ga je neprofitno udruženje za borbu protiv raka nazvano po svom simbolu „Ružičasta vrpca“. Projekat podržava preko 30 zemalja kroz razna udruženja i zdravstvene ustanove.

S ciljem podizanja svijesti naših sugrađana o ovom oboljenju Poliklinika Muminović u Bihaću mjesec OKTOBAR/LISTOPAD obilježava sa AKCIJSKOM cijenom MAMOGRAFIJE koja važi od 01.-30.10.2021. godine.

Mamografija je rendgenska metoda pregleda dojki. Obavlja se na posebno konstruiranom rendgenskom uređaju koji se zove mamograf, a služi isključivo za snimanje dojki i za zahvate koji se rade pod kontrolom mamografske slike. Zbog svoje jednostavnosti, cijene i korisnosti mamografija je još uvijek zlatni standard u otkrivanju raka dojke.

Mamografiju možete obaviti po akcijskoj cijeni od 65,00KM.

Za dodatna pitanja, informacije i zakazivanje termina možete nas kontaktirati na brojeve telefona: + 387 37 229 780 ili +387 63 991 770 (Viber i Whatsapp)

Svaki radni dan od 07 do 19 sati!

U službi vašeg zdravlja – Poliklinika Muminović!

(Promo)