Mladen Šantić, novi predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać: “Radit cu javno i transparentno”

Biscani.net
U Bihaću je održana Skupština Gradskog sportskog saveza Bihać na kojoj je izabran novi predsjednik Saveza.

Prethodno je Skupština Gradskog sportskog saveza Bihać sa 28 glasova ZA i 2 glasa PROTIV razrješila prethodni saziv Upravnog odbora i predsjednika Zlatana Tajića.

Jednoglasno je izabran novi Upravni odbor u sastavu: Husein Ramić ,Saša Smiljanić, Adnan Mekić, Adnan Šečić, Igor Abdihodžić, Ibrahim Topić i Mladen Šantić članovi.

U konstruktivnoj i demokratskoj atmosferi tajnim glasanjem izborna komsija je saopštila rezultate: Husein Ramic (6 glasova) , Saša Smiljanić (8 glasova), Ibrahim Topić (3 glasa) i Mladen Šantić (14 glasova). U skladu sa Statutom saveza kandidat sa najvećim brojem glasova je izabran Mladen Santić za predsjednika Gradsķog sportskog saveza grada Bihać i predsjednika Upravnog odbora.

Članovima skupštine se obratio novo izabrani predsjednik Mladen Šantić zahvalio na izboru, rezimirao kratko stanje sporta i da će zajedno sa Upravnim odborom učiniti sve za poboljšanje sporta u cjelini.

Sport u Bihacu jeste u teskom stanju ali smatram da jednim predanim radom kroz drustvo pedagoga mozemo omasoviti gdje je potrebno,te krenuti jacati omladinske škole za prezentacijama po osnovnim školama.Želim afirmirati atletiku i stolni tenis,a kad budem imao veci uvid u stanje i ostale sportove koji su pasivni.Moj rad ce se usmjeriti na djecu i infrastrukturu koliko je god moguce.

Radit cu javno i transparentno da ce se u svako vrijeme vidjeti gdje smo i sta smo, za mene nece postojati podobni i nepodobni,nego kvalitetni i kvalitetniji,svaki pritisak da radim po instrukcijama javnost ce znati na vrijeme.Radit cu na edukaciji nasih trenera kroz seminare o strucnom usavrsavanju koje cemo organizirati u Bihacu,probacu na sve nacine kroz projekte da dodjem do novca kroz fondove da olaksam klubovima i gradu.Menadzerski cu obici sve jake firme da ih uvjerim u sponzorstvo kroz transparentno trosenje gdje ce se znati sve i jedna marka gdje je utrosena.Želim raditi na medjuljudskim odnosima da ne postoji mržnja nego zdrava konkurencija.

Želim maksimalnu ozbiljnost od svih a za sve ovo sto sam naveo ne treba puno novca nego predanog rada na što sam ja spreman.Vrata saveza ce biti svima otvorena,a mene cete najviše vidjeti u radnoj trenerci i na terenu.Želim sa klubovima dijeliti radost i tugu,i teske trenutke i one koje cemo dozivjeti kao rezultat temeljitog rada,neka plod toga bude i moj rezultat.Na kraju bi se zahvalio svim prijateljima koji su clanovi skupštine te upravnom odboru gdje cemo biti svi jednaki.Svi smo mi dio tima, rekao je Mladen Šantić, predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...